Hoe kan ik duurzamer wonen?

Duurzaam wonen is een populair begrip tegenwoordig, en dat is maar goed ook. Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om duurzame maatregelen te treffen bij de inrichting van hun woning. Hiermee doen ze niet alleen het milieu een plezier, maar ook hun eigen portemonnee.

Wat kan je nu zoal doen om duurzamer te wonen als particulier? En welke maatregelen zijn écht de moeite waard? Lees snel verder voor meer tips en info!

Zo woon je duurzamer: 3 handige tips!

Als je duurzamer wilt wonen, dan kan dat op verschillende manieren. Bepaalde maatregelen zijn ingrijpend, andere vergen dan weer haast geen moeite of geld. Hieronder een overzicht op enkele van de beste opties:

1. Een goede muur- en dakisolatie

Een uitstekende isolatie is het begin van een duurzame woning, en dat is niet verwonderlijk. Als je woning optimaal geïsoleerd is, zal je veel minder fossiele brandstoffen nodig hebben voor de opwarming van je woning. En dat kan je maandelijkse factuur een stuk lager houden. Investeer dus in een goede isolatie van de muren, het dak en de vloer, zodat je minder kosten hebt aan verwarming én het milieu een handje helpt!

2. Regenwater recupereren

Vervolgens is het ook een goed idee om regenwater te recupereren. In landen als België en Nederland regent het erg vaak, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Er bestaan heel wat verschillende soorten regenputten, die tot wel 15000 liter aan regenwater kunnen opvangen. Dat betekent dat je minder betaalt voor de toevoer van water, wat interessant is voor zowel je portemonnee als het milieu.

3. Hoogrendementsbeglazing is een goed idee

Ten slotte is ook HR glas, of hoogrendementsbeglazing, een goede investering voor je woning. Heel wat warmte in woningen gaat verloren via de ruite, en dat kan je vermijden als je de juiste glassoort kiest. Tegenwoordig vind je zelfs HR+++ glas, dat het verlies van warmte via de ramen haast helemaal voorkomt. Hierdoor betaal je minder stookkosten én blijft het altijd gezellig warm in huis!

Vertrouw op professioneel advies voor duurzamer wonen

Duurzaamheid zou op je lijstje met prioriteiten moeten staan als je het milieu én je eigen bankrekening zo goed mogelijk wilt sparen. Gebruik bovenstaande tips en vertrouw op het advies van een speciaalzaak, zoals Climatic in Etten-Leur, om je woning snel duurzamer te maken!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s