Wat voor hout gebruikt u bij een epoxytafel?

Bent u op zoek naar een bijzondere tafel? Wanneer u houdt van uniek design is een epoxytafel iets voor u! U kunt met resin art ook dingen in de epoxy doen zoals; schelpen, steentjes en allerlei andere producten. Voor het maken van een bijzondere epoxytafel is het van belang om het allermooiste hout te selecteren.

Wat is een epoxytafel?

Wanneer u iets unieks in uw huis wilt, kies dan voor een epoxytafel. Een epoxytafel bestaat uit een of meerdere stukken hout. Tussen de stukken hout wordt epoxy gegoten, de epoxy kunt u ook transparant over het stuk hout gieten zodat de kleur van het hout extra opleeft. U kunt er ook voor kiezen om epoxy tussen de stukken hout te gieten dit zorgt voor een uniek effect. 

Welk hout wordt er gebruikt?

Wanneer u deze bijzondere tafel laat maken is het hout de basis van deze tafel. Wanneer u kiest voor één groot stuk hout en u laat er transparante epoxy op doen is het van belang om het allermooiste hout uit te kiezen omdat u elke oneffenheid en elke nerf ziet. Er wordt dan bij voorkeur gekozen voor hout met een heel mooi patroon, zoals Russisch olijfhout, notenhout of elzenhout. Deze drie houtsoorten staan bekend om hun mooie patronen die extra goed zichtbaar zijn met een laag epoxy er overheen.

Notenhout

Het notenhout is prachtig hout met een mooie rechte nerf. Notenhout is met een epoxy laag erover erg sterk. Het hout is zeer makkelijk bewerkbaar en heeft een schitterende afwerking. Het is een relatief dure houtsoort en het is daarom aan te raden om het alleen voor de epoxytafels te gebruiken.

Elzenhout

Elzenhout is eenvoudig te bestellen, de prijs van het elzenhout ligt ongeveer gelijk met de prijs van het notenhout. Elzenhout is harder hout en daardoor steviger. De houtsoort heeft een mooie structuur en is makkelijk bewerkbaar.

Russisch olijfhout

Het aanbod van het Russisch olijfhout is beperkt, het hout is erg stevig en is een van de hardste houtsoorten ter wereld. Ondanks dat deze houtsoort zo hard is, kunt u het makkelijk te bewerken. Ieder houtstuk heeft een  unieke structuur. Wilt u een suar epoxy tafel op maat neem dan contact op met Epoxyshop voor meer informatie.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s