Verschillende manieren om je woning te verkopen

Wil je binnenkort gaan verhuizen of heb je een andere reden om je woning binnenkort te gaan verkopen? Dit kun je op verschillende manieren doen, we zetten hieronder een aantal manieren voor je op een rijtje.

Onderhandeling met een potentiële koper

Een onderhandeling aangaan met een potentiële koper over de vraagprijs van de woning is nog steeds de meest gebruikte manier om een woning te kunnen verkopen. Deze onderhandeling kun je dan vervolgens helemaal zelf verkopen of je besteed de verkoop van een woning uit aan de makelaar. 

Vrijwillige veiling

Denk je niet dat er op korte termijn een koper gevonden kan worden? Dan wordt er ook wel eens voor gekozen om de woning vrijwillig te veilen. Hierbij heb je uiteraard zelf invloed op het bedrag waarmee kan worden gestart. Dit kan bijvoorbeeld ook worden ingezet als wordt verwacht dat een veiling een hogere opbrengst zal hebben dan wanneer er een onderhandeling moet worden aangegaan. 

Transparant bieden

Transparant bieden is ook een vorm om de woning te verkopen. Deze verkooptechniek lijkt het meest op een vrijwillige veiling. Dan wordt er een open huis georganiseerd en vervolgens kan men online gaan bieden gedurende een veiling. De termijn kan hierbij variëren van enkele uren tot dagen. 

Executieverkoop 

Dit is een verkoop die je hopelijk nooit hoeft mee te maken. Dit is namelijk een gedwongen verkoop, omdat je niet aan bepaalde betalingsverplichtingen hebt kunnen doen. De geldverstrekker van de woning kan dit onderpand vervolgen eisen en het pand in een veiling vervolgens verkopen. Dit bedrag ligt over het algemeen ook veel lager dan een normale verkoop. 

Woning verkopen zonder zorgen

Heb je gewoon simpelweg geen trek om een heel traject aan te gaan alvorens je van je woning af bent en wil je gewoon de woning direct verkopen? Dan kun je ook ervoor kiezen om naar een vastgoedbedrijf te stappen en vragen of zij de woning van je kunnen kopen. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s