Alles over verkoopstyling

Verkoopstyling is bedoeld om te koop staande woningen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Op deze manier kan een snelle verkoop tegen de beste mogelijke prijs worden gerealiseerd. Verkoopstyling wordt ook wel homestaging of vastgoedstyling genoemd. 

De eerste indruk is bepalend

Potentiële kopers kunnen zich beter inbeelden dat het hun woning gaat worden, als de woning goed wordt gepresenteerd. Van de kleinste details tot het gehele interieur, maar ook de tuin komt aan bod. De sterke punten van huis en interieur worden met een professionele verkoopstyling benadrukt. 

Verkoopstyling wordt meestal aangeboden in verschillende stappen. 

Intake gesprek

Verkoopstyling begint met een intake gesprek. Tijdens zo’n gesprek wordt beoordeeld wat jouw woning nodig heeft voor een mooie presentatie. Daarna wordt een offerte uitgebracht. 

Basisstyling

Het verkoop klaar maken of stylen van de woning, waarbij gebruik wordt gemaakt van de aanwezige meubels en accessoires. In principe maakt een verkoopstylist van een thuis een huis.

Fotoreportage

Een mooie serie foto’s die geschikt zijn voor de verkoopbrochure of funda is eigenlijk niet meer weg te denken. Vastgoedfotografie is heel wat anders dan mensen fotograferen. Een groothoeklens is eigenlijk onmisbaar om een ruimte goed op beeld te krijgen.

Verkoopstyling totaal

De gehele woning wordt onder de loep genomen, maar ook de garage, schuur en tuin. Alle stappen zoals hiervoor genoemd worden in dit totaalpakket opgenomen. 

Meubelverhuur

Een leegstaande woning verkoopt moeilijker omdat het geen sfeer uitstraalt. Bovendien is het voor een potentiële koper niet goed in te schatten hoe groot een ruimte daadwerkelijk is. Een woning komt beter tot zijn recht met een stijlvolle inrichting. Meubelverhuur behoort dan tot de mogelijkheden. 

Voordelen van verkoopstyling

Investeren in verkoopstyling heeft verschillende voordelen. Een gestylde woning trekt een bredere doelgroep aan, wordt vaak sneller verkocht, brengt meer op dan een lege woning en onderscheidt zich van andere te koop staande woningen.

Kosten

Voor elk budget zijn er mogelijkheden, van alleen een advies tot een totale verkoopstyling. Groot voordeel? De investering in vastgoedstyling verdient zichzelf terug, omdat je woning sneller wordt verkocht. Je voorkomt hierdoor dubbele lasten en het eventueel verlagen van de verkoopprijs.

Advertisement