Wat zijn de beste manieren om vloertegels schoon te houden?

De vloer is niet voor niets letterlijk de basis van een woning. Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar tegels die perfect bij je huis passen, teneinde er een stijlvol geheel van te maken. De zoektocht naar goede tegels is echter nog maar het begin. Wil je tegels kopen in Breda, dan is het even belangrijk dat je rekening houdt met het onderhoud van je nieuwe vloer.

Vloertegels zijn er in alle mogelijke formaten, kleuren en stijlen – maar allemaal moeten ze regelmatig onderhouden worden. Enkel op die manier kan je jarenlang profiteren van een vloer die niet enkel kwaliteit biedt, maar ook nog eens verzorgd oogt. Hoe kun je nu het beste je vloer onderhouden? De volgende tips helpen je vast en zeker op weg!

1. Regelmaat is een must

Het belangrijkste bij het onderhouden van vloertegels is dat je het regelmatig doet. Om de zoveel weken de vloer eens boenen of schuren kan genoeg zijn om schade en slijtage op de lange termijn te minimaliseren. Gebruik hiervoor eenvoudige reinigingsmiddelen, zodat je de vloer niet onnodig beschadigt.

2. Laat het over aan een professional

Een andere goede manier om er zeker van te zijn dat je vloertegels mooier zullen worden én blijven, is door een specialist in te schakelen. Deze beschikt niet enkel over het nodige materiaal en kennis, hij of zij weet ook precies hoe het onderhouden van een tegelvloer in zijn werk gaat. Elke soort vloer heeft immers andere noden qua onderhoud!

3. Verdund zoutzuur is een wondermiddel

Ten slotte is het ook geen slecht idee om zoutzuur te overwegen bij de schoonmaak en het onderhoud van je vloertegels. Het kan misschien een drastische maatregel lijken, maar in sommige gevallen is dat juist nodig. Tegels die echt vuil zijn, en al erg oud, kunnen alleen maar baten bij een schoonmaakbeurt met zo’n sterk middel. Zorg er wel voor dat het zoutzuur dat je gebruik verdund is en verdun het dan zelf ook nog eens. Kijk hier wel mee uit, want als het mengsel te sterk is kunnen de tegels beschadigen. Wanneer het goed wordt gebruikt is het resultaat is een tegelvloer die als nieuw oogt!

Advertisement