Tips om de huur altijd op tijd te betalen

Het komt elke maand weer terug: het betalen van de huur. Heel vervelend als je de huur niet op tijd kunt betalen, want dit levert nare taferelen op. Ook voor woningcorporaties is het vervelend om geen grip te hebben op de huurincasso-resultaten. In de Benchmark Huurincasso kan worden bekeken hoe de corporaties ten opzichte van elkaar presteren op dit gebied. Geen grip hebben op de huurincasso-resultaten leidt tot hoge huurachterstanden en uitzettingen van huurders. En dat is natuurlijk voor niemand fijn! Daarom is het beter om altijd de huur op tijd te betalen. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Budgetondersteuning

Vind je het lastig om elke maand je vaste lasten zoals huur, energie, water, licht, zorgverzekeraar te betalen en daarnaast nog genoeg geld over te houden voor de boodschappen? Dan is budgetondersteuning wellicht iets voor jou. Vaak kun je kiezen tussen beperkt of volledig budgetbeheer. Hierbij draag je het betalen van de maandelijkse lasten over aan een instantie, die dit voor je regelt. Bij beperkt budgetbeheer kun je de rest van je inkomen naar eigen inzicht besteden. Bij volledig budgetbeheer wordt je inkomen volledig beheerd door een instantie en krijg je wekelijks een bepaald bedrag gestort op een leefgeldrekening waarvan je je boodschappen kunt doen. Het is wel altijd je eigen verantwoordelijkheid dat er voldoende inkomsten zijn.

Trainingen

Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een training te volgen. Zo is er de training “Weet wat je besteedt”. Hier krijg je inzicht in je financiële situatie en je leert beter met geld om te gaan. Een overzicht van alle inkomsten en uitgaven per maand is heel handig om te zien hoe je uitgaven in verhouding staan tot wat je maandelijks binnenkrijgt. Ook het opstellen van een dergelijk overzicht leer je in de training. Andere zaken die aan bod komen zijn op welke uitgaven je kunt besparen, wat budgetteren is, hoe je de post en de administratie bijhoudt en hoe je omgaat met reclame en de verleiding om iets te kopen.

Herinneringen

Heb je altijd wel genoeg geld om de huur te betalen, maar ben je een beetje vergeetachtig? Dan is het misschien al wel genoeg om een aantal herinneringen in te stellen voor het betalen van de huur. Stel deze herinnering meteen voor elke maand in, zodat je het nooit meer kan vergeten. Nog een tip: zet de herinnering op een tijdstip waarop je in ieder geval tijd hebt om te betalen. Als je op je werk zit en je krijgt een herinnering ben je sneller geneigd om te denken: ik doe het vanavond wel. Dan is de kans groot dat je het weer vergeet! Kies dus voor een moment waarop je even tijd hebt om de huur meteen te betalen.

Advertisement