De voordelen van een woonzorgappartement voor ouderen

Veel ouderen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Een voordeel van zelfstandig blijven wonen is het gevoel van zelfstandigheid en geluk. Bovendien hoef je zo geen afscheid te nemen van je buren, vrienden en vertrouwde omgeving. Je hebt zelf de touwtjes in handen wat betreft de inrichting van je huis en sociale contacten zijn makkelijker te onderhouden. Maar het kan ook zijn dat er een heleboel aanpassingen aan je huis moeten gebeuren om hier te kunnen blijven wonen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een traplift, en aanpassingen aan je bad of douche. Dit is belangrijk om veilig te kunnen blijven wonen. Daarom kun je er ook over nadenken om te verhuizen naar een woonzorgappartement. Dit heeft namelijk ook grote voordelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een woonzorgappartement van Domus Magnus. In deze blog vertellen we je alle voordelen!

Zelfstandig wonen met 24/7 zorg

Een van de voordelen van een woonzorgappartement is het feit dat je zelfstandig woont, maar toch altijd gebruik kunt maken van zorg. 24 uur per dag, 7 dagen in de week is er zorg beschikbaar voor je als je dit nodig hebt. Wonen met zorg geeft je dat stukje zekerheid waardoor je er een fijn gevoel aan overhoudt!

Huiselijke sfeer

De woonzorgappartementen zijn allemaal zeer luxe en sfeervol en bevinden zich in monumentale panden. De appartementen zijn van alle gemakken voorzien, maar je kunt je appartement extra persoonlijk maken door deze in te richten met je eigen spulletjes. Zo voel je je er binnen de kortste keren thuis!

Sociale contacten

Een ander groot voordeel van het verhuizen naar een woonzorgappartement is het ontstaan van sociale contacten. Ook al woon je zelfstandig in je eigen appartement, er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes. In het restaurant of in de bibliotheek kom je geregeld andere mensen tegen met wie je even een praatje kunt maken. Zo maak je binnen de kortste keren gezellig samen een wandeling of eet je een keer samen.

Taken worden uit handen genomen

Je kunt niet alleen rekenen op 24 uur per dag zorg, maar ook andere taken worden je uit handen genomen. Zo staat er elke dag een heerlijke maaltijd klaar die met verse ingrediënten door een chef-kok wordt bereid. Ook over het wassen, drogen en strijken van je kleding hoef je je geen zorgen te maken. Dit wordt je namelijk ook uit handen genomen. Heb je een fysiotherapeut, kapper of pedicure nodig? Dan kan ook dit worden geregeld! Zo kun jij je bezighouden met de echt belangrijke dingen in het leven.

Activiteiten

Ook worden er in de woonzorgappartementen van Domus Magnus regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Natuurlijk is niks verplicht! Maar als je geïnteresseerd bent in een kunstworkshop, huiskamerconcert of lezing is dit hartstikke leuk.

Advertisement