Raambeveiliging tegen inbreken

Inbrekers die ruiten inslaan, zijn binnen korte tijd in het pand. Indien er kostbare spullen aanwezig zijn, is het eenvoudig om buit te maken. Raambeveiliging is onmisbaar indien dit wil worden voorkomen. Ramen zijn de zwakste plekken in een gebouw waar inbrekers kunnen komen. Het belang van raambeveiliging kan daarom ook niet genoeg benadrukt worden. De aanwezigheid ervan maakt het voor inbrekers erg moeilijk om nog ergens binnen te komen. De kans dat inbrekers uw gebouw vervolgens overslaan is erg groot.

Raambeveiliging vermoeilijkt alles voor inbrekers
Elk onderdeel van een raam wordt gezien als zwakte van een gebouw dat gebruikt kan worden om in te breken. Er moet dus goed worden gekeken naar het raam welke onderdelen aan vervangen toe zijn, zodat het raam goed beveiligd wordt. Het glas is het zwakste onderdelen van het raam. Deze kan namelijk gemakkelijk ingeslagen worden. Naast het raam zijn de scharnieren belangrijke onderdelen die gecontroleerd moeten worden.

Onderdelen waar raambeveiliging toegepast wordt
Er zijn drie verschillende onderdelen waar raambeveiliging op kan worden toegepast. Dit zijn het glas, de kozijnen en de sloten.

1. Glas: Het inslaan van het glas is voor een inbreker de snelste manier om naar binnen te gaan. Een oplossing hiervoor is inbraakvertragend glas. Dit kan een inbreker minimaal 5 vertragen om het glas in te slaan. Dit is voor sommige inbrekers al genoeg af om dit niet te doen.

2. Kozijnen: Het inslaan van glas maakt uiteraard wat geluid. Indien een inbreker dit geluid dit wil voorkomen zal hij waarschijnlijk voor kiezen om het kozijn te forceren. Om deze manier van inbreken te kunnen voorkomen zijn er kozijnankers. Dit geeft inbrekers geen kans om het kozijn te forceren.

3. Sloten: De kwaliteit van de sloten zijn erg bepalend bij raambeveiliging. Naast de kwaliteit zijn ook verschillende sloten belangrijk. De verschillende soorten maken het bijna onmogelijk om nog binnen te komen in uw gebouw.

Expert inschakelen
Wilt u een veilig gevoel, maar bent u niet zelf in staat bent om uw ramen goed te beveiligen dan is de beste optie om een expert in te schakelen. Zij kunnen uw ramen van de juiste beveiliging voorzien.

Advertisement