3 manieren om tegels te laten terugkomen in je interieur

Het interieur van je woning inrichten is allesbehalve een eenvoudige opdracht – zeker aangezien er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn qua design, kleur en nog veel meer factoren. Een van de belangrijkste onderdelen van elke inrichting is betegeling. Men besteedt dan ook vaak heel wat aandacht aan de keuze voor tegels, de plaatsing ervan, enzovoort. Er bestaan heel wat manieren om tegels te laten terugkomen in je interieur. Heb je een opleiding metselaar gevolgd, dan kun je dit zelfs zelf in huis toepassen.

De beste manieren om tegels te laten terugkomen in je interieur
Elk interieur is anders, maar de basis is altijd hetzelfde; bepaalde elementen worden gecombineerd tot een harmonische stijl verkregen wordt met een bepaalde uitstraling. Tegels zijn een van die elementen en verdienen dan ook een woordje uitleg. Hier zijn enkele manieren om tegels te gebruiken!

1. Kies voor een betegelde vloer


Het spreekt voor zich dat je tegels gebruikt om een vloer te leggen, niet? Zelfs als je weet dat je dat wil doen, is er nog altijd heel wat keuze op het vlak van design. Van mozaïek tegels in zomerse kleuren voor een ontspannen indruk tot grotere tegels in een sobere kleur om een moderne stijl te verkrijgen, de mogelijkheden zijn uitgebreid.

2. Verwerk tegels in de muren


Een andere goede manier om tegels in het interieur te gebruiken is door tegels in de muur te verwerken. Betegelde wanden worden steeds populairder, zeker in moderne inrichtingen die het toch iets leuker willen maken. Moderne woningen zijn immers vaak erg sober en soms zelfs een beetje saai. Een muur die uit tegels bestaat brengt zo een speelse noot in het geheel!

3. Tegels gebruiken als decoratie

Ten slotte is het ook mogelijk om tegels te gebruiken als decoratie voor je woning. Als je woning bijvoorbeeld wat klassieker oogt (door het gebruik van houten elementen zoals parket en plafondbalken) en je wil balans creëren door een moderne tint in huis te brengen, dan zijn decoratietegels een goede keuze. Er bestaan verschillende manieren om dat te doen; zo kan je enkele tegeltjes aan de muur hangen om een lege wand op te vullen.

Tegels als deel van het interieur
Het is duidelijk dat tegels verschillende functies kunnen hebben binnen een interieur. Bovenstaande tips zijn dan nog maar enkele van de mogelijkheden, toch helpen ze je al goed op weg om de inrichting van je woning een niveau hoger te tillen!

Advertisement