Energiemaatschappijen vergelijken: hoe doe je dat?

Wie het goedkoopste en beste energiecontract af wil sluiten, doet er goed aan contracten van diverse energiemaatschappijen met elkaar te vergelijken. Maar hoe maak je nu eigenlijk een betrouwbare vergelijking waar je echt iets aan hebt? Je leest het in dit artikel. Zo geven we op deze pagina een handig stappenplan dat jij kunt gebruiken om energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken.

Stap 1: bepaal wat je nodig hebt

Voor je energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken, bepaal je voor jezelf wat voor contract je nodig hebt. Zoek je een energiecontract als particulier of ben je op zoek naar een zakelijk contract van een bedrijf als Gazprom Energy? Als je weet wat voor contract je zoekt, onderzoek je wat je huidige verbruik is. Dit verbruik moet je namelijk opgeven bij het vergelijken van contracten, om een goede vergelijking te kunnen maken.

Stap 2: een goede en onafhankelijke vergelijker zoeken

Er zijn diverse online vergelijkers die je kunt gebruiken om energiecontracten naast elkaar te leggen. Het is belangrijk een goede en onafhankelijke vergelijker te gebruiken als je echt een goede vergelijking wil maken. Hier ga je dan ook actief naar op zoek.

Is een energievergelijker onafhankelijk, dan staat dit doorgaans duidelijk aangegeven op de website. Wordt er vaag gedaan over de onafhankelijkheid van een vergelijker, dan kun je ervan uit gaan dat deze betreffende vergelijker niet onafhankelijk is.

Stap 3: vul je verbruik in en ga aan de slag

Als je energiecontracten met elkaar wil vergelijken met een online tool, vul je altijd eerst in wat je huidige verbruik is. Deze informatie wordt namelijk gebruikt om jou de beste energiecontracten te laten zien. Na het invullen van je verbruik, ga je aan de slag. Je legt diverse contracten naast elkaar en ziet vanzelf welk energiecontract het beste bij jou past en bovendien een aantrekkelijke prijs heeft.

Stap 4: het goedkoopste en beste contract afsluiten

Heb je eenmaal het goedkoopste en het beste energiecontract gevonden, dan sluit je dit contract direct af. Dit kun je op de website van de vergelijker doen, maar ook op de website van de specifieke energieleverancier. Wil je een contract van Gazprom Energy afsluiten, dan kan dit dus op twee manieren. Controleer wel even goed of je echt het juiste contract afsluit, ofwel het contract dat het beste uit jouw vergelijking kwam.

 

Advertisement