De voordelen van een zwemspa

Je hebt actieve mensen die graag een zwembad in de tuin willen en je hebt mensen die houden van ontspanning en een eigen spa kopen. Het lijkt een lastiger verhaal te worden als je allebei graag zou willen en hier niet de ruimte of het budget voor hebt. Gelukkig is hier nu een oplossing voor: een zwemspa. Maar wat zijn de redenen om een zwemspa te kopen?

Ontspanning en activiteit

Een zwemspa bestaat nog niet heel erg lang, maar wordt steeds populairder. Het wordt steeds vaker verkozen boven een zwembad. Dit komt door de fijne combinatie van een zwembad en een spa. Je hebt namelijk het ontspannende effect van een spa en het actieve van een zwembad. Het beste van beide werelden dus. Qua ontspanning heb je massagestralen en bubbels. Qua activiteit heb je waterstralen waarmee je tegen de stroom in kunt zwemmen. Duurdere modellen hebben een apart spa gedeelte, waar je de temperatuur onafhankelijk in kunt stellen. Zo heb je in het spa gedeelte altijd warm water. Dit is met zwemmen minder fijn, waardoor het zwemgedeelte lekker koel blijft.

Makkelijker dan een zwembad

Een zwemspa neemt natuurlijk veel minder ruimte in dan een zwembad. Dit is een groot voordeel als je een minder grote tuin hebt en toch wil zwemmen. Door de tegenstroming in het water kun je toch genoeg zwemmen in een zwemspa. Je kunt de kracht van de stroming zelf instellen, zodat je zelf kunt kiezen of je ontspannen of juist actief wil zwemmen. De meeste zwemspa’s zijn voorzien van meerdere zitplaatsen, zodat je er met meerdere mensen plezier in kunt hebben. Zwemspa’s zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en indelingen. Een ander groot voordeel van een zwemspa ten opzichte van een zwembad is dat je voor het plaatsen van een zwemspa geen vergunning hoeft aan te vragen bij de gemeente. Mocht je gaan verhuizen, dan kan een zwemspa worden meegenomen. Dit is bij een zwembad lastiger.

Gezondheidsvoordelen

Een zwemspa is erg goed voor de gezondheid. Dit is natuurlijk ook een fijn bijkomend voordeel. Zo is een zwemspa erg geschikt voor revalidatie en het herstel van blessures. Zwemmen zelf zorgt voor ontspanning, het ontwikkelen van sterke spieren en een betere conditie. Genoeg redenen dus om vandaag nog te gaan kijken voor een mooie zwemspa.

Advertisement