Tips om je huis sneller te verkopen

Het verkopen van je huis is erg spannend. Misschien heb je al een ander huis op het oog of ben je nog op zoek. Hoe dan ook, je wil je huidige huis het liefst zo snel mogelijk verkopen. Er zijn veel dingen die je kan doen om je huis sneller te verkopen. We nemen ze met je door.

Maak mooie foto’s

Voordat mensen je mooie huis komen bezichtigen, moeten er natuurlijk wel bezichtigers worden getrokken. Dit doe je door je huis op bijvoorbeeld Funda te zetten. Het is erg belangrijk dat je mooie foto’s hebt die je kunt plaatsen. Als je geen mooie foto’s hebt, scheelt dit erg veel in mensen die je huis komen bezichtigen. Het plaatsen van mooie en professionele foto’s is dus de eerste belangrijke stap. Zorg er ook voor dat de foto’s realistisch zijn. Het is extra goed als je ook een video van je huis laat maken om mensen een nog beter beeld te geven.

Werk kleine ergernissen weg


Vaak heeft iedereen wel kleine ergernissen in een huis die je elke keer vergeet weg te werken. Denk aan loszittende klinken, lelijke verf, kapotte lampen en ga zo maar door. Maak al deze kleine dingen voordat er bezichtigers komen. Dit kan echt het verschil maken. Natuurlijk kijken mensen door gebreken heen, maar het kan het complete plaatje net maken of breken. Daarbij komt dat veel kleine gebreken een potentiële koper het gevoel kunnen geven dat er nog te veel moet gebeuren, waar ze wat moedeloos van kunnen worden. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Geen zin om zelf deze klusjes op te knappen? Schakel dan een vakbedrijf in, zoals Rudy Vermeeren.

Maak het huiselijk

De laatste finishing touch is het huis echt huiselijk maken. Zo is het voor bezichtigers net alsof ze al thuis komen. Het klinkt overdreven, maar deze dingen kunnen potentiële kopers over de streep trekken. Denk aan verse bloemen op tafel, fruit in de fruitschaal, de geur van verse koffie en appeltaart en een open haardje dat gezellig brand. Ook is het erg belangrijk dat je huis goed schoon is gemaakt. Op deze manier kunnen bezichtigers al een beetje ervaren hoe het is om in jullie huis thuis te komen.

Advertisement