De voordelen van slapen op een boxspring

Een goede nachtrust is essentieel voor ons. Als we goed slapen, zijn we gezonder, krijgt ons lichaam de tijd om zich op verschillende manieren te herstellen én presteren we overdag een stuk beter op school of op ons werk. Het is dus van groot belang dat we een goede nachtrust hebben en daarbij speelt het type bed dat we kiezen een belangrijke rol. Opvallend is dat boxsprings steeds populairder worden. Maar waarom is dat nu eigenlijk? Wat zijn de voordelen van slapen op een boxspring? Hieronder zetten we enkele voordelen voor je op een rijtje.

Geschikt voor elk type slaper

Wist je dat er verschillende type slapers zijn? Daardoor is de keuze voor een bed erg persoonlijk. Het fijne aan boxsprings is dat ze voor iedere type slaper geschikt zijn. Dat komt voornamelijk doordat je het matras los kunt kiezen van de bodem. De bodem van een boxspring is geschikt voor alle soorten matrassen die er zijn. Of je nu een zijslaper, buikslaper of rugslaper bent: op een boxspring kom je altijd tot rust omdat je een voor jou geschikt matras kies. Overigens wordt er voor extra comfort ook vaak gebruik gemaakt van een topmatras. De meeste boxsprings hebben dubbele ondersteuning en bij sommige is dat zelfs driedubbel. Daarnaast zorgt een boxspring voor druk op bepaalde belangrijke punten van je lichaam. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt voor een uitstekende nachtrust.

Mooi en fris

Wist je dat je ‘s nachts behoorlijk veel vocht verliest door te zweten? Het is natuurlijk wel zo schoon en fris dat het matras dit vocht kwijt kan. Bij een boxspring is er veel open ruimte voor het matras beschikbaar. Bovendien zorgt de verenstructuur voor een prima luchtcirculatie waardoor het matras iedere goed kan ventileren. Het oog wil overigens ook wel wat. Het fijne van een boxspring is dat je de afwerking zelf bepaalt. Er zijn ontzettend veel verschillende kleuren en stoffen beschikbaar waardoor je iets kunt kiezen dat echt bij je past en leuk staat in jouw slaapkamer.

Duurzaam

Natuurlijk is een goede nachtrust belangrijk. Het is echter ook belangrijk dat je niet na een paar jaar alweer een nieuw bed moet kopen. Een boxspring heeft over het algemeen een lange levensduur. Het matras krijgt minder tegendruk van de bodem dan bij een normaal bed, waardoor het minder snel stuk gaat. Je hoeft dus niet zo snel een nieuwe aan te schaffen!

Advertisement