Waarom kiezen voor een vliegenraam?

Iedereen heeft er wel eens last van: vervelende vliegen of andere insecten in huis. Als het mooi weer is, wil je graag een raam in de woon- of slaapkamer openzetten. Het is fijn als het lekker kan doorwaaien in de woonkamer of als je in slaap kan vallen met een briesje in de slaapkamer. Echter komen er met een open raam ook veel insecten naar binnen. Gelukkig zijn er voor dit probleem vliegenramen. Een vliegenraam heeft meerdere voordelen.

Voordelen vliegenraam

Het eerste voordeel is dat je alle insecten tegenhoudt, terwijl je ondertussen wel de gewenste ventilatie in je huis behoudt. Frisse lucht gaat, in tegenstelling tot insecten, natuurlijk wel door een vliegenraam heen. Zelfs de kleinste insecten en het lastigste ongedierte worden tegengehouden door een vliegenraam. Daarbij komt dat elk vliegenraam op maat kan worden gemaakt, wat erg handig is aangezien je ramen en deuren hebt in allerlei soorten en maten. Ook zijn er vliegenramen te vinden voor elk budget. Komt de zomer eraan en heb je nog geen vliegenraam? Schaf hem dan snel aan, zodat insecten en ongedierte geen kans hebben om binnen te dringen.

Andere bescherming tegen insecten  

Buiten het aanschaffen van een vliegenraam zijn er ook nog andere manieren om insecten en ongedierte te weren. We hebben hier een aantal tips voor je. De eerste tip die we hebben is dat je absoluut niet moet gaan experimenteren met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Vaak zijn deze tips een fabel en soms trekt het nog juist muggen aan ook. Ook het neerzetten van een lamp of apparaten die bepaalde geluiden maken werkt niet. Muggen reageren eerder op geuren en warmte dan op geluiden en licht. Wat wel erg goed helpt is het ophangen van een klamboe. Zo weet je zeker dat je tijdens je nachtrust niet wordt gestoord door een dorstige mug. Smeer je voor een driedubbele bescherming ook nog in met DEET, dan kun je echt met een gerust hart gaan slapen.

Wat ook goed is om te weten, is dat muggen afkomen op water. Muggen leggen namelijk eitjes in zoet water en muggenlarven leven zelfs tijdelijk onder water. Wil je geen muggenplaag, zorg er dan voor dat water in de tuin weg kan lopen en dat het in huis niet te vochtig is. Zet bijvoorbeeld lege bakken in de tuin op z’n kop neer.

Advertisement