3x heerlijke gerechten met brood

Brood is ontzettend lekker als lunch en vooral als het gaat om heerlijk vers bakkersbrood. Maar brood is niet alleen lekker bij de lunch, ook als warme maaltijd kunt u genieten van een lekkere snee brood. Hier volgen een aantal gerechten die u kunt maken met brood als warme avondmaaltijd. Voor als u even een dag makkelijk wilt doen.

Broodpizza

Snijd een aantal sneden brood in de vorm van pizzapunten. Leg deze broodpunten in het rond in de koekenpan, in de vorm van een pizza. Smeer de broodpunten in met tomatenpuree en beleg de punten naar eigen wens, bijvoorbeeld met ham en ananas of met gehakt, paprika en champignons. Wat u ook maar lekker vindt. Strooi de pizzakaas erover. Doe de deksel op de pan en verwarm de broodpizza totdat de kaas gesmolten is. Bak daarna de broodpizza nog een aantal minuten zonder deksel knapperig.

Een broodpizza is niet alleen lekker tijdens een warme maaltijd, ook kunt u de punten als hapjes serveren tijdens bijvoorbeeld een verjaardag.

Hartige taart

Vaak wordt bij een hartige taart bladerdeeg of quichedeeg gebruikt, maar u kunt hier ook brood voor gebruiken. Verkruimel 6 sneden brood. In een kom klop je 4 eieren los met 200 ml crème fraîche. Meng hierin de broodkruimels en 100 gram geraspte kaas. Verdeel dit mengsel in een springvorm. Voeg hier naar eigen wens groenten en vlees of vis door. Bijvoorbeeld broccoli met zalmfilet en tomaatjes of prei met gehakt. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het 35 minuten gaar worden in een oven van 200 graden.

Soep met kaassneetjes

Zo af en toe is het heerlijk om makkelijk te doen door een lekkere kop goed gevulde soep met een snee brood te eten. Tomatensoep of zoete aardappelsoep, of in de winter erwtensoep of pompoensoep. Maak van het bakkersbrood lekkere kaassneetjes en serveer deze bij een kop soep. Rooster licht een aantal sneden brood. Bestrijk de sneden met pesto of met ketchup en strooi hierover wat geraspte kaas. Leg de kaassneetjes onder de ovengrill totdat de kaas gesmolten is.

Ook deze kaassneetjes kunt u als hapjes serveren tijdens bijvoorbeeld een verjaardag.

 

3x gerechten met brood. Welke gaat u maken?

Advertisement