Je woning zomer klaar maken

De eerste lentedagen zijn een feit, de zon heeft al een aantal dagen flink verschenen en de temperaturen stijgen voelbaar. Kortom, de lente is in aantocht en kort daarop zal de zomer volgen. Hoogste tijd dus om ervoor te zorgen dat je woning weer zomer klaar wordt. We delen daarvoor een aantal leuke tips met je.

Tip 1: Verwijder dode planten en koop kleurrijke zomerplanten

Een van de eenvoudigste dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je woning als totaalplaatje weer frisser oogt, is door de dode planten te verwijderen en ze te vervangen voor kleurrijke planten. Zo zie je nu ook al de eerste tuinen waar narcissen in de bloei staan, een erg mooi en vooral vrolijk gezicht!

Naast het vervangen van planten is het ook aan te raden om even
tuele struiken te snoeien. Zo zullen ze straks tijdens de
warme zomerdagen er mooi onderhouden bijstaan.

Tip 2: Schilder de kozijnen

Het schilderen van de kozijnen zorgt niet alleen voor een mooiere aanblik van je woning, maar is ook nog eens van belang voor het onderhoud van je kozijnen. Met name als je houten kozijnen hebt is het van belang dat je ze zo nu en dan een schilderbeurt geeft om het hout in goede conditie te houden. Doe je dat niet? Dan kan er op ten duur houtrot optreden wat zelfs als gevolg kan hebben dat je het hele kozijn moet vervangen. Een erg dure aangelegenheid!

Tip 3: Schaf een nieuwe garagedeur aan

Veel mensen onderschatten de bijdrage die een garagedeur kan leveren aan de uitstraling van je woning. Als je een woning hebt waarmee je een landelijke uitstraling wilt realiseren, dan is het natuurlijk veel mooier wanneer je een houten garagedeur hebt in plaats van een strakke die van aluminium is gemaakt.

Het aanbod van garagedeuren is de afgelopen jaren overigens enorm gegroeid. In dit artikel op Nieuwsbank.nl lees je er meer over.

Tip 4: Onderhoud aan garagedeuren

Maar los van de uitstraling van een garagedeur is ook het onderhoud belangrijk. Veel mensen besluiten om in de zomerdagen er regelmatig met de fiets op uit trekken, alleen is de garagedeur in de winter vaak zelden open geweest. Hierdoor kan het zo zijn dat onderdelen van de deur piepen en kraken of misschien zelfs aan vervanging toe zijn. Controleer dus op tijd of je garagedeur nog goed functioneert en laat (ook voor je eigen veiligheid) onderdelen door een garagedeur specialist vervangen als dat nodig blijkt te zijn.

Tip 5: Check de zonwering

Zeker als de temperaturen straks weer boven de 30° uitkomen, is het erg oncomfortabel als je huis niet is voorzien van goede zonwering. Controleer dus of je zonneschermen en eventuele screens de winter goed hebben doorstaan en nog steeds goed functioneren.

Indien je het overigens prettig vindt om in de zomer vaak buiten te zitten, dan is een terrasoverkapping ideaal. Met een terrasoverkapping zorg je er namelijk voor dat je een schaduwrijke plek in je tuin hebt en op de dagen waarop het weer wat minder is je een beschutte plek hebt waar je beschermd bent tegen regen en harde wind. Een overkapping vraagt echter wel om een flinke investering, dus zie het als pure luxe, waar je veel plezier van kunt hebben.

Aan de slag

Tot zover onze tips om je woning zomer klaar te maken. Wat nu in ieder geval van belang is, is dat je aan de slag gaat en onderhoudswerkzaamheden niet uitstelt. Zo zorg je ervoor dat je dadelijk tijdens de mooie zomer dagen niet aan het klussen bent, maar van het heerlijke zomerweer kunt genieten.

Advertisement