Keukentrends 2016

Het jaar is alweer bijna ten einde. Hoog tijd om de nieuwe keukentrends 2016 te bespreken. Begrippen die centraal staan voor de trends in de keuken zijn productinnovatie en een gezellige vormgeving.

Gezellige vormgeving

Ruimtelijk, open en lichte materialen. Dit zijn kenmerken van de vormgeving waaraan een keuken volgens de nieuwste trends moeten voldoen. De grote kastenwanden en strakke aanrechtbladen worden nog veel gebruikt en aangevuld door zwevende bladen en meer kleuren.

Productinnovatie

Vooral de werkbladen zullen komend jaar worden vernieuwd. Luchtgewicht betonnen werkbladen en keramische werkbladen komen weer helemaal in het daglicht te staan.

Voor wat betreft producten. Echt nieuwe producten zullen er bijna niet zijn, bijna alles is immers al uitgevonden. Producten die we al kennen kunnen natuurlijk wel in een nieuw jasje of met een betere werking op de markt worden gebracht.

In het verleden had de firma Quooker het patent op de kokend-water-kraan. Nu de looptijd van dit patent ten einde is gekomen zal de koken-water-kraan wellicht een stuk populairder worden. Niet meer wachten tot er warm water uit de kraan komt, niet meer wachten tot die waterkoker eindelijk eens klaar is, met deze kraan kun je direct genieten van een heerlijk kopje hete thee.

Een vaak minder mooi ogend onderdeel in de keuken is de afzuigkap. Niet te spreken over het lawaai dat deze dingen vaak produceren. Een afzuigfunctie geïntegreerd in het werkblad is dan ook een ware innovatie. Hiermee creëer je dan ook een echte open keuken.

Een andere nieuwigheid zijn de subtiele kookpitten die op ieder gewenste plaats op je werkblad geïntegreerd kunnen worden.

Advertisement