Lockerkasten van duikkisten

Een lockerkast staat bekend om zijn robuuste uitstraling en stoere gehalte. Of het nu nieuw of tweedehands is, het blijft een uniek item om in het interieur te hebben. Het is zelfs mogelijk om deze zelf te maken. Dit doe je door gebruik te maken van duikkisten. Deze artikelen zijn helemaal niet zo duur en met een likje verf ziet men het verschil niet eens van een echt locker. Hoe je dat doet? Dat is in onderstaand bericht te lezen, met de benodigdheden en de uitvoering.

Benodigdheden

Uiteraard heb je voor het maken van een lockerkast duikkisten nodig, 2 welgeteld. Deze zijn al voor 25 euro per stuk op de kop te tikken, dus dat is zeker geen dure grap. Zeker niet als je je indenkt wat je met een kast kunt bereiken. Het opbergen van kleren, decoraties, dozen, noem het maar op. Daarnaast is een beetje verf ook wel handig. Dit zorgt voor de juiste kleur en verbergt het oude metaal van de duikkist. Neem bijvoorbeeld de kleuren olijf en violet. Deze twee gaan ideaal samen en vormen een mooi geheel. Hier heb je niet veel van nodig, waarschijnlijk maar 1 pot per kleur. Ook dit is niet aan de dure kant. Verder heb je 4 kleine latjes nodig. Deze gebruik je later zodat de kast niet omvalt. Ook een waterpomptang en een schroefboormachine zijn nodig. Deze worden gebruikt om het geheel in elkaar te zetten. De totale kosten van dit werkje komen ongeveer neer op 70 euro. Dat valt reuze mee dus.

Uitvoering

Voor het maken van deze lockerkast begin je met het verwijderen van de handvatten van de duikkisten. Dit zorgt ervoor dat je de kasten rechtop (verticaal) kunt zetten. Daarna komt het gebruikelijke: het schuren van de binnenkant en eventueel ook de buitenkant van de locker. Daarna is het pas mogelijk om ze goed te schilderen in de gewenste kleuren, in dit geval olijf en violet. Gebruik hiervoor wel hoogglansverf. Dat zorgt ervoor dat de uitstraling extra naar voren komt. Laat de verf even drogen en schilder, indien nodig, nogmaals de kanten. Dan kun je aan de onderkant van de kisten, nu dus de achterkant, gaatjes boren om daar de latjes te bevestigen. 2 latjes per kist moet genoeg zijn. Deze bevestig je later aan de muur, zodat de kast niet om kan vallen. Zorg er wel voor dat je eerst de twee kasten op elkaar zet, dat werkt iets prettiger. Natuurlijk is het ook mogelijk om de twee kisten aan elkaar te bevestigen met bijvoorbeeld lijm of schroeven. Dit zorgt voor een nog steviger geheel. Als je op zoek bent naar dergelijke kisten of je wilt liever een compleet nieuwe locker zelf kopen, dan kan dat ook op verschillende sites of in de kringloop.

Advertisement