Goed geluidssysteem in je woonkamer

Wanneer je in de bioscoop een film kijkt voelt dit altijd intens. Dit komt natuurlijk door het grote scherm, maar het heeft vooral te maken met de kwaliteit van het geluidssysteem. Het is tegenwoordig heel normaal om thuis ook een “home cinema set” te hebben. Als je dan thuis een film kijkt zul je deze veel beter beleven, vooral wanneer je kiest voor een 3d geluidssysteem.

Beeld vs geluid

De televisie die we nu in de woonkamer hebben staan is onderhevig geweest aan ontzettend veel ontwikkelingen de afgelopen jaren. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd het beeld wat we nu kennen haarscherp is. De televisie is ondertussen helemaal plat, dit komt het geluid vaak niet ten goede. Wanneer je dus een film hetzelfde wilt beleven als in de bioscoop is het belangrijk om een extra geluidssysteem te hebben.

Geluidssysteem

Wanneer je gaat kijken voor een geluidssysteem wat bij je past zul je waarschijnlijk uitkomen bij een compact systeem. Het is belangrijk dat het systeem ervoor zorgt dat het geluid goed is, maar daarnaast ook ruimtelijk en transparant. Overal in de woonkamer moet het geluid goed klinken. Je komt dan al snel uit bij een geluidssysteem van Quantis. Quantis Soundsystems bezorgt je de ultieme geluidservaring voor zowel film als muziek.

De meest ideale plek voor een geluidssysteem is vaak in het midden, voor of onder de televisie. Wanneer dit niet mogelijk is kun je het systeem ook eventueel naast de televisie zetten.

Als beste getest

Het 3d geluidssysteem van Quantis is als beste uit de test gekomen van het audioblad HVT. In deze test zijn verschillende merken met elkaar vergeleken op de volgende punten: model, muziek, film, spraak en dynamiek. Quantis scoorde in totaal 19 punten, de tweede plek was voor de Sonos playbar.

Test

 

 

Advertisement