Tips bij het beveiligen van je woning

Dat er ingebroken wordt is niet iets van de laatste tijd, al is het wel een toenemend probleem. Om deze reden zijn er de laatste jaren veel producten ontwikkelend om je woning of pand goed te beveiligen. Dit geldt uiteraard voor zowel particulieren als bedrijven. Misschien lijkt het overbodig om aan inbraakpreventie te doen, maar helaas is het zo dat er in Nederland veel inbraken voorkomen. Om te voorkomen dat dit ook bij jouw bedrijf of woning gebeurd kun je een aantal maatregelen treffen.

Veiligheidssloten

Een gemakkelijke maatregel die je kunt treffen tegen inbraak is het plaatsen van extra veiligheidssloten. Het is belangrijk dat deze sloten ingebouwde cilinders moeten hebben die de deuren met de muren verbinden. Dit is niet alleen belangrijk bij de voordeur, maar voor alle buitendeuren beneden en eventueel boven. Inbrekers zullen altijd op zoek gaan naar andere mogelijkheden als ze de voordeur niet open kunnen krijgen.

Anti inbraakstrips

Een welbekende manier waarop inbrekers makkelijk naar binnen kunnen komen is door een koevoet tussen de deurpost en de deur te plaatsen. Door enkele bewegingen te maken is de deur zo open. Dit kan erg gemakkelijk voorkomen worden door anti inbraakstrips te plaatsen. Deze strips zorgen ervoor dat de koevoet niet tussen het kozijn en de deur geplaatst kan worden.

Dievenklauwen

Het plaatsen van dievenklauwen is eenvoudig en kan ervoor zorgen dat inbrekers veel moeite zullen hebben met het binnenkomen. Een raam wat een klein beetje openstaat kan een inbreker al snel open krijgen door de scharnierpennen eruit te halen. Dit kan heel makkelijk voorkomen worden door het plaatsen van dievenklauwen.

Buitenbeveiliging

Buitenbeveiliging kan ervoor zorgen dat je de kans verkleind op inbraken. Je kunt hierbij denken aan verlichting met een bewegingssensor, maar ook aan een hekwerk of een omheining. Er zijn genoeg opties om je woning of bedrijfspand goed te beveiligen. Er wordt vaak ook niet gekeken naar de kwaliteit van het slot in de poort, vooral wanneer de poort al wat ouder is kan een nieuw slot vaak al veel doen.

 

Advertisement