Kiezen van een lattenbodem

Een lattenbodem vormt de basis van een goed bed. Maar waar moet u nu op letten als u een lattenbodem aan gaat schaffen? En weet u het verschil tussen de verschillende lattenbodems?

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem kun je zien als een universele bedbodem. Er zijn vele variaties van lattenbodems mogelijk met ieder zijn verschillende toepassingen. Een lattenbodem is een frame met daarop de latten. Bij sommige lattenbodems zijn de latten niet op, maar in het frame geplaatst.

Het draagvermogen wordt bepaald door het aantal latten welke in of op het frame geplaatst zijn. Tevens draagt het aantal latten ook het ligcomfort van het bed. De lattenbodem is samen met het matras een van de belangrijkste onderdelen van een bed.

Een lattenbodem kiezen

Als u een lattenbodem gaat kiezen moet u rekening houden met de belasting die op de lattenbodem komt. Als er een hoge belasting op komt is het van belang om te kiezen voor een hoog aantal latten.

Er zit nog een verschil in de latten, er zijn namelijk rechte en gebogen latten. Latten die gebogen zijn, geven een opwaartse druk waardoor de ondersteuning verhoogd wordt.

Er zijn ook lattenbodems die verstelbaar zijn. Deze hebben in verschillende zone’s een meganisme zitten waardoor de ondersteuning in te stellen is. Dit is belangrijk omdat de behoefte en noodzaak voor ondersteuning bij iedereen verschillend is. Omdat niet iedereen even lang is, kan de mogelijkheid tot instellen van de ondersteuning bijdragen aan het comfort omdat je zelf kunt voelen waar de ondersteuning nodig is.

Lattenbodems zijn er in verschillende uitvoeringen. Je hebt de standaard ‘vaste’ lattenbodems, maar ook bodems die je kunt verstellen. Bij de verstelbare lattenbodems kun je meestal het hoofd- en voeteneinde verstellen. Dit is makkelijk als u bijvoorbeeld televisie wilt kijken op bed, of als u een blessure heeft.

Bij verstelbare lattenbodems kunt u meestal een keuze maken tussen handmatig verstelbaar of electrisch verstelbaar. Afhankelijk van het budget en hoe luxe u het wilt hebben kunt u een keuze maken.

Advertisement