De babykamer inrichten

Wanneer je een kindje op komst hebt is dat een schitterende tijd, waarin je veel voorbereidingen moet treffen, waaronder ook het inrichten van de babykamer. Het inrichten van de babykamer is nog niet zo makkelijk als je van te voren zou denken. Je wilt natuurlijk het beste voor je kindje en dat hij / zij in een zo goed mogelijke omgeving kan slapen. Het kindje zal zelf nog niet in de gaten hebben of er mooie designmeubels worden gebruikt, dat is misschien voor de ouders nog belangrijker. Of er nou designmeubels worden gebruikt of gewone IKEA meubels, het is belangrijk om de kamer praktisch in te richten. Dit doe je door duidelijk bij het begin te beginnen.

Stappenplan

Ga nog niet meteen beginnen met van allerlei meubels en accessoires te kopen als je nog niet precies weet in welke stijl je de kamer wilt inrichten. Het is verstandig om een moodboard op te stellen, waar je al je ideeen en mogelijkheden in kunt verwerken. Hiermee kun je een sfeerimpressie neerzetten, zodat je al een goed beeld krijgt van wat je wel of niet wilt. Een moodboard is eenvoudig te maken door op een stuk karton knipsels van meubels en verschillende kleuren te verwerken. Er zijn allerlei leuke tijdschriften en magazines waar je leuke kinderkamer ideeen uit kunt opdoen. Het is erg belangrijk om te kijken wat voor kleuren je wilt gebruiken. Sommige mensen willen de kamer inrichten afhankelijk van het geslacht van het kindje. Wil je van te voren weten of het kindje een jongen of een meisje wordt, dan kun je hier ook weer rekening mee houden met de inrichting. Veel jonge ouders kiezen voor lichtblauwe of roze tinten. Ouders die het geslacht nog niet weten, kiezen meestal voor een meer neutrale inrichting.

Heb je een moodboard gemaakt, dan kun je daarna het beste een plattegrond uittekenen, zodat je precies weet hoeveel ruimte je hebt en of je ook daadwerkelijk ruimte hebt voor de meubels die je graag in de kamer zou willen.

Ook is het bij de inrichting van de babykamer erg belangrijk om goed op de veiligheid te letten. Zo moet je het bedje niet in de buurt van een stopcontact of verwarming zetten. Denk er wel over na dat je de meubels op tijd besteld, want het kan voorkomen dat er een lange levertijd op de meubels zit.

Hou ook altijd rekening dat je een ruimte hebt waar je eventueel babycadeaus kan uitstallen. Bij de geboorte van het kindje zul je zien dat er in eens erg veel cadeaus worden gegeven, waar je maar amper plek voor hebt en waar je helemaal geen rekening mee hebt gehouden.

Advertisement