DSW Chair

De DSW Chair of DSW stoel is één van de meest bekende en populaire design stoelen van dit moment. De DSW stoel is ontworpen door het Amerikaanse duo Charles en Ray Eames. Hoewel het duo bekend is om een hoop verschillende ontwerpen, is de DSW Chair één van hun bekendste werken. DSW staat voor ‘Dining height Side chair Wood’. De DSW stoel heeft een erg simpel, maar smaakvol ontwerp. De zitting is van kunststof en bestaat uit één geheel zonder scherpe hoeken. De stoel heeft een rugleuning, maar is zonder armleuningen. De zitting heeft een lichte kuipvorm. Het frame van de poten is van kunststof, de poten zelf van beukenhout. De beukenhouten poten van de DSW chair gelden als blikvangers van de stoel, vooral in combinatie met de kunststof zitting.

Hoewel het ontwerp van de stoel het misschien niet doet denken, is de stoel al in 1949 ontworpen. Dit laat direct zien dat het design van de DSW chair tijdloos is: ook tegenwoordig past de stoel nog prima in een moderne inrichting. Hoewel de DSW stoel voor verschillende ruimtes gebruikt kan worden, komt de stoel het meest tot zijn recht als eetkamerstoel. De stoel heeft een perfecte hoogte voor een eetkamertafel en biedt ook het juiste comfort tijdens het eten. De rugleuning is vrij recht, waardoor de DSW stoel minder geschikt is als loungestoel.

Net als andere design stoelen, is de DSW chair duurder dan een gemiddelde stoel. De DSW chair is enorm populair en ook nog eens ontworpen door twee erg bekende designers. Voor een DSW stoel betaalt u gemiddeld zo’n 300 tot 400 euro. Hier tegenover staat wel een prachtig ontworpen stoel met uitstraling en degelijkheid. Als alternatief op de dure versie van de DSW stoel, kunt u ook kiezen voor een replica van de DSW chair. Voor een replica van de stoel betaalt u vaak maar 60 tot 100 euro. Stoelen deze prijscategorie is voor veel mensen haalbaar, waardoor tegenwoordig iedereen kan genieten van de DSW stoel.

Advertisement