Kunststof kozijnen duur? Nee, goedkoop!

Er wordt weleens gedacht dat kunststof kozijnen duur zouden zijn. Maar niets is minder waar. Goed, je moet kunststof kozijnen op maat laten maken en je laat er meteen het beste isolerende glas in zetten. Dat vraagt natuurlijk een investering. Maar als je die vergelijkt met de kosten voor nieuwe houten kozijnen, dan ben je met kunststof kozijnen goedkoop uit!

 

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie heeft uitgerekend dat de gemiddelde kosten voor een vierkante meter aan kunststof kozijn inclusief glas, montage en belastingen zo’n € 720 bedraagt. Dat betekent een globale besparing van zo’n 15% ten opzichte van hout. Om te beginnen, want met kunststof kozijnen bespaar je uiteindelijk veel meer.

 

Besparen op je energierekening

Nieuwe kunststof kozijnen worden in veel gevallen geplaatst met HR++ isolatieglas. Hiermee kies je voor een optimale isolatie, die je meteen zult terugzien in je energierekening. Die gaat namelijk flink omlaag!

 

Besparen op onderhoud

Een tweede belangrijke bespaarpost van kunststof kozijnen wordt gevormd door het onderhoud. Dat is er namelijk niet of nauwelijks. Het materiaal is niet elektrostatisch, waardoor geen stof en vuil worden aangetrokken. Je kunt je kunststof kozijnen mooi houden door er af en toe een doekje met een eenvoudig schoonmaakmiddel overheen te halen.

 

Besparen door de levensduur

Houten kozijnen moet je om de paar jaar opnieuw schilderen om het verouderingsproces te vertragen. Uiteindelijk kom je er toch niet onderuit: de kozijnen moeten worden vervangen. Bij kunststof kozijnen duurt het leven veel langer. Ze gaan minstens 50 jaar mee.

 

Maak je je ongerust over het milieu? Dan kunnen we je geruststellen. In moderne kunststof kozijnen worden geen schadelijke stoffen als weekmakers gebruikt en door hun duurzaamheid en onderhoudsvrijheid leveren ze geen nadelige effecten op het milieu. Kunststof kozijnen zijn na hun lange leven bovendien geheel recyclebaar.

 

Je ziet het. Kunststof kozijnen zijn niet duur, maar goedkoop. Zeker als je kiest voor kozijnen met een Nederlands kwaliteitskeurmerk. Door nu te investeren kun je in de toekomst tot wel 40% besparen!

Advertisement