Je huis in Amersfoort verhuren

Het zal je niet zijn ontgaan dat veel woningen in waarde zijn gedaald. Prettig voor degenen die op zoek zijn naar een koopwoning (en uit een huurwoning komen), minder fijn voor hen die willen verhuizen. De kans is aanzienlijk dat het moeite kost om je woning tegen een redelijke prijs op korte termijn te verkopen. Het gevolg is dat je woning lang leeg of te koop blijft staan, wat de kans op verkoop nog verder doet afnemen. Logisch dat je je hierover zorgen maakt.

Een woning die maar niet wordt verkocht, is een bron van stress. Het brengt veel zorgen en vooral ook kosten met zich mee. Het is prettig als er in de periode waarin je wacht op een koper iemand in je huis kan wonen. Zo wordt in ieder geval een deel van de kosten door huurinkomsten gedekt.

Waarom zou je je huis in Amersfoort verhuren?

Uit onderzoek blijkt dat een bewoond huis beter verkoopt dan een leegstaand huis. GeĂ¯nteresseerden in je woning kunnen zich veel beter een voorstelling van zaken maken wanneer er duidelijk in een huis wordt geleefd, dan wanneer ze tegen kale muren en vloeren aankijken. Daarbij komt dat een bewoond huis ook een huis is dat wordt schoongemaakt en waarvan de tuin wordt onderhouden. Dat scheelt alvast weer heel wat zorgen. Een derde prettige bijkomstigheid is dat een huis waarin wordt gewoond veel minder gevoelig is voor inbraak. Bovendien: je helpt er vaak een bewoner mee die naarstig op zoek is naar een woning.

Je woning aan expats verhuren

In veel gevallen worden woningen via een woonmakelaar verhuurd aan expatriates ofwel expats. Dit zijn vanuit het buitenland voor bepaalde projecten uitgezonden werknemers. Het voordeel voor jou is dat ze vaak maar voor een korte periode verblijven (van een maand of 6 tot ongeveer 1,5 jaar), zodat de verhuurperiode overzichtelijk is. Ook staat hun werkgever meestal garant voor de huurbetaling.

Ga praten met de verhuurmakelaar

Je huis in Amersfoort verhuren via een verhuurmakelaar is een goede oplossing. Een verhuurmakelaar bemiddelt jaarlijks in honderden huizen en appartementen voor de verhuur. Natuurlijk moet er het een en andere worden geregeld voor je huis geschikt is als verhuurobject. Praktische zaken zoals het meubilair en afspraken, maar ook verzekeringen en regelingen met de belastingdienst. Een huis is natuurlijk wel even iets anders dan een fiets of een auto die je verhuurt. Gelukkig hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. In een vrijblijvend gesprek met een verhuurmakelaar krijg je al een antwoord op een hoop van deze vragen.

Advertisement