Waarom een boxspring?

Een boxspring wordt ook wel een doos met veren genoemd. Het is eigenlijk een matras op pootjes. Het is vaak een combinatie van een matras en een bedbodem. Boxspring hebben als voordeel dat ze goede ondersteuning bieden over zowel de lengte als de breedte van het bed.

Voordelen van een boxspring

De boxspring nog een aantal belangrijke voordelen, verschillend ten opzichte van een lattenbodem:
De boxspring biedt de mogelijkheid om het matras op diverse hoogtes te stellen. Hierdoor wordt het makkelijker om uit bed te stappen, wat een voordeel is voor ouderen.
Ook gaat een boxspring langer mee omdat het beter schokken absorbeert door de extra laag met veren. Als laatste heeft de boxspring een goede ventilatie. Door de open structuur ventileert het bed goed wat zorgt voor een gezond en fris matras.

Een boxspring bedbodem kan voor elk type matras worden gebruikt. Vaak is te zien dat de boxspring bestaat uit pocketvreen, koudschuim of traagschuim matras.
Boxspring bedden zijn te bestellen in een vlakke of een verstelbare uitvoering. Bij verstelbaar kan er worden gekozen tussen handmatig en elektrisch. een elektrische boxspring bevat een afstandsbediening die zorgt voor de verstelbare standen.

Nadelen van een boxspring

Een boxspring kopen kan dus vele voordelen opleveren. Enige nadelen kunnen zijn dat:
De stoffen bekleding van een boxspring is lastig schoon te houden. Ook kan de boxspring in combinatie met een bedbodem te veel veren. Daarnaast kan het massieve uiterlijk te veel zijn in de slaapkamer.

Echter vallen deze nadelen in het niets bij de voordelen van de boxspring.

Advertisement