Eetkamer inrichting

Het inrichten van een zowel mooie als praktische eethoek kan soms best een uitdaging zijn. In de eetkamer moet iedereen zich op zijn gemak voelen en tevens van het diner kunnen genieten. Wat ook van belang is voor veel mensen is dat er mogelijkheden zijn om de eethoek snel aan te passen zodat er eenvoudig meerdere mensen in kunnen bijvoorbeeld bij feestjes of etentjes.

Bij een eetkamer is de eetkamer veruit het belangrijkste element. Om een goede eettafel te kiezen is het enorm belangrijk om van te voren goed de ruimte van de eetkamer op te meten. Als er genoeg ruimte is, kan er voor een grotere tafel worden gekozen en kan de eettafel ook in het midden worden geplaatst. Hierdoor kunnen de muren worden vrijgehouden en kunnen daar weer andere dingen mee gedaan.

Vormen de woonkamer en de eetkamer één grote ruimte, dan kun je er voor kiezen om met een rechthoekige tafel een scheiding in te bouwen door de tafel dwars tegen één van de muren te zetten.

Als je nog makkelijk rond de tafel wilt kunnen lopen, moet je rekening houden met 100 tot 120 cm rondom de tafel.

Denk bij het kopen van een tafel goed na over hoeveel gasten aan je tafel komen zitten zodat je deze hier goed op af kunt stemmen. Wanneer je eigenlijk bijna elke vond met zijn tweeen aan tafel zit, heeft het weinig zin om een tafel voor 12 personen te kopen. Deze tafel zal dan eerder eenzaam aanvoelen dan gezellig.

Wanneer je mooie design stoelen bij de tafel wilt plaatsen, moet je rekening houden dat stoelen met een armleuningen goed onder de tafel moeten passen. Vaak zit er onder het tafelblad ook nog een rand, hou rekening met leuningen die ongeveer 15 centimeter onder de rand zitten, zodat je niet met je handen langs de tafel schuurt.

Advertisement