Geef een positieve vibe aan je slaapkamer

Zeker tijdens de donkere wintermaanden is het belangrijk om in je huis en ook in je slaapkamer een positieve sfeer te hebben waar je energie uit kunt putten. Voor veel mensen zijn de donkere wintermaanden namelijk een periode waardoor ze vaak minder energie hebben dan normaal. Wanneer je ’s ochtends vroeg het huis verlaat in het donker en ook weer in thuiskomt in een donker huis, gaat thuis meteen de verlichting en de verwarming aan. Door het gebruik aan zonlicht hebben veel mensen minder energie. Je kunt je huis dusdanig inrichten dat je ook uit je woning energie weet te putten.

Feng Shui

Je hebt vast wel eens van Feng Shui gehoord, misschien klinkt het je allemaal wat zweverig in de oren, maar een Feng Shui inrichting kan echt helpen om meer positieve energie uit je woning te putten. Feng Shui komt oorspronkelijk uit China en wordt toegepast om op plaatsen waar energie ontbreekt meer energie te laten vloeien. In de donkere en koude wintermaanden, worden bij Feng Shui inrichtingen vaak verschillende meubels verplaatst en worden er verschillende elementen toegevoegd om zo meer energie en harmonie te creëren.

Feng Shui kleuren

Wanneer je door middel van Feng Shui een ontspannen en rustgevende sfeer wilt verkrijgen kan dat ook door het gebruik van bepaalde kleuren teweeg worden gebracht. Zo kan een boxspring of ander slaapsysteem in pastelkleuren en metaalkleuren voor harmonie zorgen, ook kunnen waterkleuren worden gebruikt als basis voor een Feng Shui slaapkamer. Door deze te kleuren in de slaapkamer toe te passen kun je rest creeren zodat je je in de slaapkamer beter kunt ontspannen.

Een belangrijk onderdeel van Feng Shui is het voelen leven. Planten zijn een goed middel om leven in de slaapkamer te halen. Wanneer de planten in het midden van de slaapkamer geplaatst worden zal ook de energie centraal komen te staan. Maak je gebruik van spiegels in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat deze het licht van het raam of de deur niet weerspiegelen, dit kan negatieve energie aantrekken.

Advertisement