Duo-rolgordijnen: dubbel praktisch!

Op het gebied van raamdecoratie is het enige tijd een populair product: duo-rolgordijnen. Duo-rolgordijnen zijn er net even iets chiquer uit dan gewone rolgordijnen en hebben bovendien veel praktische voordelen.

 

Wat zijn nu eigenlijk duo-rolgordijnen?

Duo-rolgordijnen worden ook wel linee shades genoemd. Het zijn rolgordijnen met de eigenschappen van jaloeziën. De stof bestaat uit verschillende horizontale banen, waarbij verduisterend en transparant worden afgewisseld. Door middel van de bedieningsketting worden de banen achter elkaar langs geschoven. De lichtinval kan hiermee bepaald worden naar eigen wens door de banen gedeeltelijk of volledig te laten overlappen.

De gordijnen kunnen met zowel aan het plafond als aan de wand bevestigd worden.

 

Wat zijn de voordelen?

Naast de regeling van het licht hebben duo-rolgordijnen nog meer voordelen. Zo hebben de linee shades een mooie, warme uitstraling en zijn ze in veel verschillende kleuren beschikbaar. Ze passen dus in ieder interieur. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren crème wit, zwart en antraciet.

 

Prijzen

Duo-rolgordijnen zijn over het algemeen wel wat prijziger dan normale rolgordijnen. Dit komt niet alleen doordat er meer stof gebruikt wordt. Vaak worden er namelijk ook luxere stoffen gebruikt. Bovendien zijn de duo-rolgordijnen productietechnisch wat lastiger te maken. De prijzen zijn afhankelijk van de maat. De kleinste maat heeft u bijvoorbeeld vanaf 138 euro. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van houten jaloezieën. Ondanks het feit dat deze gordijnen wat prijziger zijn, zijn ze het zeker waard.

Advertisement