Besparen met isolatieglas

 

Veel woningen hebben nog enkel glas en dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Overal om ons heen zien we dat Nederland bezig is met duurzaamheid, energiebesparing staat daarin centraal. Met alles is het zo dat het belangrijk is om bij jezelf te beginnen. Het vervangen van enkelglas naar isolatieglas kan hierin een goede eerste stap zijn.

De voordelen

Isolatieglas, ook wel dubbel glas genoemd, isoleren vele malen beter dan enkel glas. Door deze isolatie bespaart u daarmee direct op uw stookkosten en dus uw energierekening. Eigenlijk is de investering voor dubbel glas snel weer terugverdient. Zijn uw kozijnen nog in goede staat? Ook dan kunt u met een gerust hart uw enkel glas laten vervangen door een erkende glaszetter bij u in de regio.

Diverse soorten isolatieglas

Tegenwoordig zien we steeds meer dat er HR glas gebruikt wordt i.p.v. gewoon dubbel glas. Dit komt omdat HR glas nog isolerende werkt en dus een hoger isolerend rendement heeft. De oorzaak dat HR glas beter isoleert is dat het voorzien is van een laagje coating. Deze coating weerkaatst de warmte waardoor er geen energie verloren gaat.

Tips isolatieglas

Veel mensen weten niet welk type glas er momenteel aanwezig is in hun woning of pand. Om hier toch achter te komen staat het type glas vaak in de afstandhouder tussen de glasplaten.

Wat ook goed om te weten is dat sommige soorten isolatieglas, zoals HR++ glas, duurder zijn dan gemiddeld. Houdt hierbij rekening dat deze kosten zich snel terugverdienen omdat de energierekening maandelijks lager zal zijn dan voorheen.

Advertisement