Waardebepaling Woning

Wie een woning gaat kopen of een woning bezit is natuurlijk erg bezig met de waarde van een woning. Indien je een woning bezit wil je er natuurlijk voor zorgen dat de waarde behouden blijft of zelfs meer wordt voor het geval je zelf je woning eens wilt verkopen. Er zijn diverse factoren die meespelen bij het bepalen van de waarde van een woning.

De ligging is erg belangrijk. Een woning in een stad zal natuurlijk duurder zijn voor een soortgelijke woning als op het platteland. Natuurlijk verschilt het ook weer per buurt of zelfs per straat. Natuurlijk kan het voor nieuwe bewoners ook een persoonlijke keuze zijn om in een bepaalde straat te willen wonen. Er zijn dus allerlei verschillende factoren die meespelen met het belang van de ligging van een woning.

Natuurlijk is ook de bouwtechnische toestand van een woning belangrijk. Denk aan de staat van de technische voorzieningen zoals de CV, de leidingen en elektronica. Ook cosmetische factoren zoals bijvoorbeeld de gevelbekleding en afwerking van bijvoorbeeld de vloeren kunnen meetellen in de waardebepaling. Je kunt een woning natuurlijk altijd laten taxeren door een makelaar om de waarde vast te stellen. Dat is natuurlijk het meest zuivere beeld wat je kunt krijgen echter kost een taxatierapport wel geld.

Advertisement