De Italiaanse tuin

Gezellig met de hele familie genieten van heerlijke gerechten, op een mooie Italiaanse design stoel in de schaduw van een grote parasol of veranda. Een goed glas Italiaanse wijn en het aroma van heerlijke kruiden. In de verte klinkt stromend water. Verscholen achter de hange en bomen geniet je samen van de Italiaanse sferen.

De Italiaanse tuin is een geliefde stijl in Nederland. Het is een typische Mediterrane sfeer met veel kleur en geur. In dit artikel worden een aantal kenmerken en tips gegeven die bij de Italiaanse tuin horen. Ideaal om inspiratie op te doen of om zelf aan de slag te gaan.

Wat opvalt aan de Italiaanse tuin zijn de hoogteverschillen, rechthoekige vlakken en warme terracotta tinten. Dit soort tuin is een oase van geborgenheid en rust. Echt een plek waar je lekker tot rust kunt komen. Hierbij zijn eenvoud, structuur en aardetinten belangrijk. Zo staan bomen in en rij en is symmetrie een veel voorkomend element.

In een Italiaanse tuin vindt je natuurlijk de typische Italiaanse kruiden terug. Basilicum, rozemarijn en salie hoort hier thuis. Creëer een intieme sfeer door hoge hagen en mooie typische Italiaanse cipressen. Als eyecatcher kun je een schitterende olijf- of citroenboom plaatsen.

Kenmerken Italiaanse tuin:

  • Tegels in natuurlijke kleuren en diverse formaten
  • Grote terracotta potten met fruitbomen (vijgen, citroenen)
  • Gestuukte muren met zand- of aardetint kleuren
  • Een groot terras waar de hele familie op kan eten
  • Fonteinen, watertrappen en kleine vijvers
  • Tuinbeelden en zuilen die herinneren aan het oude Rome
Advertisement