Ongedierte bestrijden

Heb je last van ongedierte in huis,  dan is het belangrijk om deze te bestrijden. Ongedierte kan namelijk schadelijk zijn voor zowel uw woning als voor uw gezondheid. Wilt u een milieuvriendelijk oplossing, dan is die er bijna altijd wel een te vinden. Ook wanneer u last heeft van ongedierte of een plaag in de tuin is het mogelijk om dit op een milieu bewuste manier op te lossen.

Wanneer u langdurig last heeft van ongedierte is het belang van bestrijding groot. Wanneer u al meerdere middelen en manieren heeft geprobeerd voor bijvoorbeeld ratten bestrijden is het misschien beter om een specialist in te schakelen die ervaren is met het bestrijden van ongedierte.

Hieronder volgen enkele handige tips voor het bestrijden van ongedierte en plagen:

  • Probeer er voor te zorgen dat het voor vliegend en kruipend ongedierte moeilijk / onmogelijk wordt gemaakt om uw woning binnen te treden
  • Zorg dat er ook geen eet- drink- en nestelgelegenheden zijn als er per ongeluk toch een enkel beestje weet binnen te dringen
  • Probeer goed te ventileren en vochtproblemen aan te pakken, hierdoor kun je vochtliefhebbers zoals zilvervisjes makkelijk weren. Ook het verlagen van de binnen temperatuur kan hier tegen helpen.
  • Wanneer u planten heeft die het niet goed doen, blijf dan niet dezelfde fout maken door weer deze planten aan te schaffen. Kies dan beter andere planten die tegen plagen zoals bladluis bestand zijn.
  • Heb je een plant die ziek is, probeer dan de zieke plantendelen te verwijderen, zodat je de kans dat een enkel beestje tot een plaag kan uitgroeien uitsluit.
  • Zeker wanneer u last heeft van houtworm, kakkerlakken, faraomieren, of een muizen- of wespenplaag is het verstandig om een professionele bestrijder te contacten.
Advertisement