Glasservice

Een glashandel kan op afspraak dubbel glas in uw ramen plaatsen, en biedt vaak ook directe glasservice. Heeft u glasschade, dan kunt u gebruikmaken van de glasservice van erkende bedrijven.

Glasservice kosten

Bij het plaatsen van nieuw glas gelden aparte tarieven voor het glas en de plaatsing zelf. De kosten voor glasservice komen gemiddeld op het volgende neer:

Dubbel glas kosten : € 65 tot € 120 per m2

Plaatsing: € 40 tot € 70 per m2
Let op: het gaat hier om prijzen voor het plaatsen van glas in uw woning, en dus niet over glasservice voor uw auto.

24 uurs glasservice

Ruitschade zit in een klein hoekje. Een bal die door de lucht vliegt, een raam dat te hard dichtklapt, of in het ergste geval schade na een inbraak. Dat is natuurlijk heel vervelend, en u wilt in zo’n geval zo snel mogelijk de schade herstellen, de kou buiten houden en uw huis weer goed afgesloten en netjes hebben. Veel glasbedrijven bieden daarom een 24 uursglasservice waarmee u dit probleem altijd snel heeft opgelost. Zo heeft u binnen korte tijd weer sterk dubbel glas in uw ramen.

Dubbel glas in uw ramen

Ook als u niet direct glasschade heeft en niet met spoed glasservice nodig heeft, kan het goed zijn om na te denken over dubbel glas in uw ramen. Isolatieglas houdt de warmte in huis goed binnen, zodat u minder kwijt bent aan stookkosten. Dat is goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

Zekerheid van kwaliteit

Voor meer zekerheid van kwaliteit kunt u erop letten of een glaszetter het AF-kwaliteitskeurmerk heeft. Deze erkenning krijgt een bedrijf als het is aangesloten bij brancheorganisatie FOSAG. Voor u betekent dit dat u bij deze bedrijven sowieso 5 jaar garantie krijgt op glasservice en de plaatsing van dubbel glas in uw ramen.    Bij professionele glaszetters kunt u zeker zijn van de beste kwaliteit, maar als er toch iets mis gaat, weet u dat het u niets extra’s zal kosten.

Advertisement