Voordelen van houtkachels

Het rendement van houtkachels is de laatste tijd flink gegroeid. Dat is niet geheel apart gezien de vele technische verbeteringen die de houtkachels de afgelopen jaren hebben doorlopen. Er zijn vele betrouwbare en kwalitatief sterke leveranciers die je kunnen helpen bij het kopen van een goede houtkachel. Denk bijvoorbeeld aan Dik Geurts, die al meer dan 30 jaar garant staat voor exclusieve design en vakmanschap of denk aan Helex, als je van strak houdt. Wat maakt de houtkachel nou zou populair, buiten de gezelligheid en nostalgie die het oproept?

Stookkosten

Met een investering in een houtkachel kan je flink wat geld besparen op je energiekosten. Hier kun je vooral in het voor- en najaar optimaal gebruik van maken. Met een houtkachel is het niet nodig om je gehele woning te verwarmen. Daarnaast zorgt een houtkachel voor een huiselijke en warme sfeer in de woonkamer. Tot slot ben je niet afhankelijk van de prijsstijgingen van gas en aardolie.

Milieuvriendelijk

In tegenstelling tot gashaarden hoef je je geen zorgen te maken over het milieu aspect. Het stoken van hout is een duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen. Zo is het aanschaffen van een houtkachel niet alleen een goede investering, maar het is ook nog milieuvriendelijk en het brengt gezelligheid en nostalgie naar boven.

Naast Dik Geurts en Helex zijn de houtkachels van Stack Stoves, Wanders fires & stoves, Totem en Barbas een aanrader.

Advertisement