Tuinman

Een tuinman legt uw tuin aan en kan het onderhoud verzorgen. Maar waar komt dit precies op neer, en wat kost een tuinman eigenlijk?

Wat kost een tuinman?

Om een tuinman in te huren, betaalt u gemiddeld € 40 tot € 55 per uur. Wat het inschakelen van een tuinman precies kost, is afhankelijk van de grootte en inrichting van uw tuin en de werkzaamheden die u wilt uitbesteden.

Wat doet een tuinman?

Een tuinman kan voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. In het kort komt het neer op de volgende taken:
• Aanleggen en (her)indelen
• Snoeien en onkruid verwijderen
• Opruimen en afvoeren

Werkzaamheden

Een tuin (her)indelen en aanleggen, beplanten en onderhouden – allemaal werkzaamheden waar u een tuinman voor kunt inschakelen. Met de professionele inzet van een tuinman blijft uw tuin mooi en verzorgd. Hij heeft kennis van bomen en planten en weet wat de beste omstandigheden zijn om te zaaien, te planten en/of te snoeien. Daarnaast neemt hij u het zware werk uit handen, zoals het opruimen en afvoeren van tuinafval.

Hoe vind ik een goede tuinman?

Een vakkundige tuinman of hovenier is doorgaans aangesloten bij een brancheorganisatie, in dit geval de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Ook het kwaliteitskeurmerk Groenkeur is belangrijk om op te letten. Een hovenier met dit keurmerk heeft goede algemene voorwaarden en geeft 12 maanden garantie op bijvoorbeeld de beplanting.

Een nieuwe tuin aanleggen

Als onderhoud niet genoeg is, kunt u een tuinman of hovenier ook inzetten voor het aanleggen van een volledig nieuwe tuin. Hiervoor kunt u rekening houden met een prijs van gemiddeld € 50 tot € 100 per m2. Dit bedrag is inclusief arbeidsuren en materiaalkosten. Met een hovenier of tuinman profiteert u altijd van professioneel advies, van idee tot tuinontwerp, van ontwerp tot aanleg, en van aanleg tot jaarlijks onderhoud.

Advertisement