Een boxspring

boxspringMisschien heb je thuis een boxspring, of anders heb je vast wel eens in een hotel of op vakantie in een boxspring geslapen. Een boxspring letterlijk vertaald vanuit het Engels is een doos vol met veren. Een boxspring is eigenlijk alleen het onderstel, het complete bed zou eigenlijk een boxspring combinatie genoemd moeten worden.

Boxsprings zijn tegenwoordig erg populair. Omdat boxsprings vaak gebruikt worden in luxe hotels, associëren mensen boxsprings vaak met vakantie en luxe. Mensen willen deze luxe ook in huis halen en gaan daarom steeds vaker ook thuis over op een boxspring.

Het voordeel van een boxspring is een boxspring erg comfortabel is, daarnaast is ook de hoge instap voor veel mensen ook een pre. Natuurlijk heeft het comfort ook te maken met het matras dat er op de boxspring ligt. Er zijn natuurlijk veel verschillende matrassen op de markt zoals een pocketvering matras, een koudschuim matras of een latex matras. Normaal gesproken wordt er bij een boxspring gekozen voor een pocketvering matras. In de boxspring zelf zitten ook veren, waardoor je met een boxspring dus een hele goede ventilatie hebt. Een boxspring bestaat normaal gesproken uit twee losse compartimenten, waarbij dus ook 2 losse matrassen worden gebruikt. Meestal koopt men bij de aanschaf van een boxspring ook een topdekmatras, waardoor de twee losse delen als het ware aan elkaar verbonden worden.

Advertisement