Gezond en veilig wonen belangrijk

Gemiddeld gezien brengt iemand zo’n 85% van zijn leven binnenshuis door. Tijdens het binnen zijn werken, slapen, leren of leven we er wat op los. Toch is het in de gebouwen waar je je tijd doorbrengt niet altijd even gezond. Wat niet wegneemt dat het buiten niet altijd gezonder is. Vaak heb je te maken met te weinig verse lucht, vocht, schimmels, dampen en gassen. Dit zorgt vaak voor een ongezonde leefomgeving. En toch is gezond en veilig wonen erg belangrijk.

Goed ventileren is erg belangrijk maar daarnaast is het ook voor je veiligheid erg belangrijk dat je op de hoogte bent en veilig omgaat met gas-en elektriciteitsinstallaties. Denk bijvoorbeeld aan de kans op koolmonoxidevergiftiging of het ontstaan van schimmels. Wie een vochtige woning heeft doet er goed aan om vaak te luchten en daarnaast wellicht een expert naar uw woning te laten kijken, dit kan namelijk zorgen voor flinke problemen met de luchtwegen.

Ook het goed onderhouden van je woning is belangrijk. Anders kan er wellicht sprake zijn van te veel huisstofmijt in je woning. Zij voeden zich met huidschilfers en houden van een vochtige omgeving. Grote aanwezigheid hiervan is vooral erg lastig voor mensen met astma, longemfyseem of diverse allergieën.

Advertisement