Tips voor het schoonmaken van uw woning

VuilnisHet opruimen en schoonmaken van je woning kan zorgen voor rust in je hoofd maar daarnaast natuurlijk ook voor rust in je woning.  Daarom is het ook belangrijk één keer in de zoveel tijd eens goed door je woning heen te gaan. Opruimen betekend vaak weggooien, niet iedereen gaat hier makkelijk mee om maar toch heeft een gemiddeld huishouden een hele keur aan spullen welke gerust de deur uit kunnen.

Probeer te werken volgens het systeem Houden Twijfel en Weggooien. Op die manier laat je alles maar één keer door je handen gaan en creëer je geen ontsnappingsmethode. Doe vervolgens eerst alle spullen weg die onderverdeeld werden bij Weggooien en kijk erna nog eens door de Twijfel-stapel heen. Je bent dan eerder geneigd weg te gooien in plaats van te houden omdat je ‘toch zo lekker bezig bent’. Beperk je tot het opruimen van één ruimte tegelijk en ren dus niet als een kip zonder kop door het huis maar werk deze ruimte voor ruimte af, zo kun je altijd op een ander moment no een andere ruimte aanpakken.

Zie je het zelf niet meer zitten om je woning grondig aan te pakken omdat je het bijvoorbeeld al te ver hebt laten komen? Dan komt een woningontruiming specialist je graag te hulp. Deze kan je begeleiden en helpen bij het opruimen en zal op een andere manier naar je inboedel kijken.

Advertisement