Boomstronken

Wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen of u de huidige tuin graag nieuw leven in wilt blazen, betekend dit soms dat er enkele bomen gekapt of gesnoeid moeten worden. Het snoeien of kappen van een boom kunt u eventueel zelf doen, maar stobbenfreesde overgebleven boomstronk verwijderen gaat een stuk lastiger. Het beste kunt u hiervoor een specialist inhuren, die met behulp van een stronkenfrees ook wel stobbenfrees genoemd een stronk makkelijk kan uitfrezen. Dit is eigenlijk de meest efficiente en kosteneffectieve manier om boomstronken te verwijderen.

Een specialist kan met een stobbenfrees vrij eenvoudig een boomstronk compleet verwijderen. De boomstam en de wortels van bomen worden met de snel draaiende frees tot pulp gemalen, waarna het makkelijk weg geschept kan worden of gewoon in de grond kan blijven liggen, waar het gemakkelijk verteert. De stobbenfrees kan boomstronken tot wel 50 cm verwijderen.

Dus wanneer u een nieuwe tuin gaat aanleggen of bijvoorbeeld een gedeelte wilt bestraten, kunt u ongewenste boomstronken eenvoudig laten verwijderen door een specialist met een stobbenfrees.

Advertisement