Veilig wonen

veilig wonenNatuurlijk is iedereen die zowel in een huurhuis of een koophuis woont wel eens aan het nadenken over de veiligheid van de woning en de huisraad. Vaak zal u al kleine dingen doen om er voor te zorgen dat niemand je woning zomaar binnen zal dringen. U draait de voordeur nog eens extra op slot, laat een lichtje branden als u weg gaat en doet de ramen dicht wanneer u op pad gaat.

Toch is er natuurlijk een kans dat er iemand ongewenst binnen kan komen. U wilt toch veilig wonen? Dan is het ook belangrijk dat u gaat kijken naar andere zaken in uw huis die u nog aan kunt passen om de kans op inbrekers zo klein mogelijk te maken. Zoek bijvoorbeeld zelf eens zwakke plekken op in uw woning. Denk aan de klimmogelijkheden van bijvoorbeeld de regenpijp, de scharnierpennen aan de ramen deuren, een gesloten brievenbus en ga zo maar door.

Indien u uw woning zo optimaal mogelijk wilt beveiligen is het wellicht een goed idee om een professional bij u over de vloer te laten komen welke met een heel andere blik naar uw woning zal kijken en u daarnaast ook tips kan geven over kleinere zaken. Ook de politie houdt regelmatig informatiebijeenkomsten om de buurtbewoners voor te lichten over veilig wonen.

Advertisement