Woontrends 2012-2013

Zomerse woonaccessoires worden langzamerhand weer opgeruimd om plaats te maken voor de decoraties met warmere uitstralingen. De volgende trends zullen we komende seizoen veel te zien krijgen.

Etnisch chique

Deze trend geeft vooral een stijlvolle, klassieke sfeer. Veel materialen in kleuren als donkergroen, verschillende zwarttinten, chocoladebruin en petrolblauw. Een voorbeeld hiervan is een mooie lantaarn van oud hout of een chique klassiek fotolijst.

Go green

Ga je liever voor een eco- en secondhand look, ga dan voor go green. Go green kent vele robuuste materialen. Kleuren hierin zijn natuurlijk verschillende groentinten met rood als accentkleur. Gebruikte materialen zijn metaal, hout, zink en glas. Voorbeeld hiervan is onder andere een prachtige verweerde spiegel of een stoere sloophouten mangelbak van Braxton.

 

 

Pretty autumn pastels

Deze trend bestaat voraal uit zachte pasteltinten. Vaak toont het mierzoet, en daarom wordt het meestal gecombineerd met neutrale grijze woonaccessoires. Zo kun je bijvoorbeeld een grote grijze pot vullen met pastelkleurige bloesemtakken.

Cheerful colours

Hou je van veel velle kleuren, dan is deze trend iets voor u. Om het niet al te bond te maken, zul je meerdere tinten van één kleur moeten gebruiken. Voorbeelden van deze stijl is onder andere een kussenhoes ‘red roses’, of een groene bloempot van Serax.

Advertisement