houthaarden

Houtkachels

Voor veel mensen brengen houtkachels een gevoel van nostalgie, sfeer en gezelligheid. houthaardenOndanks dat voor veel mensen houtkachels herinneringen aan vroeger veroorzaken worden er nog steeds volop houtkachels gebruikt en geproduceerd. Er zijn allerlei verschillende modellen, vormen en maten, waardoor er voor elk type interieur wel een houtkachel is die er goed bij past. Bij een strak interieur, waarbij technologie en design meubels centraal staan kan men bijvoorbeeld een houthaard van Totem laten installeren. Deze houthaarden hebben een onzichtbare liftdeur welke mooi strak kunnen worden weggewerkt in het design. Door deze liftdeuren kunnen bijvoorbeeld kinderen of huisdieren niet met het vuur in aanraking komen en hoeft u zich ook niet druk te maken om rondvliegende stukjes brandend hout.
Daarnaast zijn er ook de klassieke gietijzeren losstaande kachels, welke overal in de woning kunnen worden geplaatst. Deze zijn ook in allerlei maten en vormen verkrijgbaar.
Ontwerper Harrie Leenders die ontwerpen maakt voor Pharos Interior heeft ontzettend strakke en hippe houtkachels. Een ingenieuze constructie is de haard die u op de afbeelding ziet. Deze houtkachel wordt aan het plafond opgehangen, waardoor hij een centrale plek in de kamer kan krijgen. Vooral in een grote ruimte is het erg mooi om deze haard op te hangen. Natuurlijk zijn deze houtkachels allen voorzien van het CE-keurmerk en voldoen aan de strengste kwaliteit- en veiligheidseisen.

Advertisement